103 нови случая на коронавирус във Висшата лига само за седмица

Безопасността на всички е приоритет, пише в позиция на Лигата

27.12.2021 | 20:00 Редактор: Елеонора Танева
103 нови случая на коронавирус във Висшата лига само за седмица

Висшата лига разкри рекордните 103 нови случая на коронавирус сред играчи и хора от щабовете на клубовете за периода 20-26 декември.

Само преди седмица, висшият футболен ешелон на Англия достигна нов връх в негативната статистика след началото на тестването през 2020 с 90 положителни проби. Бройката бе задмината на фона на бушуващия Омикрон. През декември вече бяха отложени 15 мача от Премиършип, докато трите дивизии под Висшата лига са буквално опустошени от отлагания.

"Лигата може да потвърди, че между 20 и 26 декември са били проведени 15 186 коронавирусни теста на играчи и хора от щабовете на клубовете. От тях има 103 нови положителни случая на вируса. Безопасността на всички е приоритет и Висшата лига взима всички превантивни стъпки в отговор на ефекта от варианта Омикрон", се казва в съобщение на Лигата, цитирано от gol.bg.

Мачът на "Ливърпул" с "Лийдс", гостуването на "Уотфорд" на "Уулвърхемптън" и срещата на "Бърнли" с "Евертън" бяха отменени на Боксинг Дей. Домакинството на "Арсенал" на "Уулвс" във вторник също отпадна от програмата в неделя след повишаване броя на заразени в лагера на "вълците". Същото се случи и с друг насрочен за 28 декември сблъсък – между "Лийдс" и "Астън Вила", поради продължаващите проблеми на "белите" с вируса и контузени футболисти.

Независимо от проблемите на клубовете заради коронавируса и контузиите, Висшата лига отказа да спре първенството за известен период от време. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК